Afvallen door thuis te fitnessen

 

Afvallen door thuis te fitnessen

 

Wil je graag wat afvallen? Vaak wordt er een plan opgesteld om flink aan de bak te gaan met cardiotraining in een sportschool. Veel mensen denken dat cardiotraining de enige manier is om veel calorieën te verbranden en weer strakker in je vel te komen zitten. Moet je echt urenlang trainen in een sportschool?

 

Krachttraining

 

Het klopt dat je afvalt van cardiotraining, maar toch moet je er iets meer voor doen. Als je echt wilt afvallen, kun je het beste aan een combinatie van cardio- en krachttraining doen. Van krachttraining val je nog makkelijker af. Je vetverbranding krijgt dan een boost en je blijft langer vet verbranden. Terwijl je meer eet, val je af. De stofwisseling blijft aan de gang. Je ziet sneller resultaat en wordt er strakker van.

 

Beginnen met trainen

 

Je hoeft geen speciale spiergroepen te trainen als je wilt afvallen. De grootste spiergroepen zijn het belangrijkst. Dit zijn de benen, billen, borst, buik, schouders en rug. Als je net begint, is het verstandig om het rustig aan op te bouwen. Doe in het begin lichte krachtoefeningen. Ook daar kun je al veel resultaat mee behalen. Spieren die niet getraind zijn, hebben nog niet veel uithoudingsvermogen en kracht. Zorg dan ook voor rustmomenten tussen je trainingen. Het is goed om na een krachttraining 48 uur rust te nemen en daarna pas weer opnieuw te gaan trainen.

 

Thuis trainen

 

Wil je graag afvallen, maar ga je niet graag naar een sportschool? Dat is ook helemaal niet nodig. Je kunt gewoon thuis trainen in je eigen tempo. De grote spiergroepen kunnen getraind worden met dumbells. Train ieder spiergroep met 3 setjes van 12 tot 15 herhalingen. Je kunt de oefeningen rustig uitvoeren, zodat je niet de kans loopt om iets te forceren. Verlaag het gewicht als de 12 tot 15 herhalingen je nog niet lukken.

 

©2024 Groot assortiment op Fitnesskoopjes.nl | Privacy statement