Gewichtheffen of roeien. De beste tips voor de fitness

 

Gewichtheffen of roeien? De beste tips voor de fitness

 

Gewichtheffen of roeien? De beste tips voor de fitness hebben wij hier voor je opgeschreven. Wist je dat je met roeien bijna al je spieren gebruikt? Maar word je er ook sterk van?

 

Gewichtheffen

 

Gewichtheffen is een alom bekende sport die al eeuwenoud is. Met gewichtheffen wordt bedoeld dat je veel gewicht vanaf de grond de lucht in tilt. Bij het woord gewichtheffen denk je automatisch aan grote, sterke en brede mannen of vrouwen. De kunst van gewichtheffen is dat je alle spieren traint. Veel gewichtheffers hebben gigantische schouders en armspieren maar hun benen zijn misschien helemaal niet gespierd. Dat komt omdat zij de focus puur op het gewichtheffen leggen.

 

Roeien

 

Roeien is een bekende fitnessoefening. En terecht want met roeien gebruik je het grootste deel van al je spieren. Mits je deze roeioefening natuurlijk op de juiste manier uitvoert. Roeien is een goede cardiotraining. Dat wil zeggen dat je je uithoudingsvermogen vergroot. Het fijne is dat je op twee manieren het roeien uit kan voeren. Lang roeien rond de 60-70% van je kunnen, het zogeheten duurvermogen, of je geeft een korte periode alles en rust dan kort uit, afwisselend van elkaar.

 

Fitness Tips

 

Je kunt voor in huis een roeiapparaat aanschaffen. Dit is een eenmalige uitgave. Tegenover een sportabonnement die je misschien toch niet optimaal gebruikt? Naast spieropbouw en conditie krijgen is roeien ook heel goed voor de rest van je gezondheid. Het is stress verminderend, het kan ervoor zorgen dat je immuunsysteem verbeterd, een verlaagde bloeddruk, de kans op hart- en vaatziektes verminderen, je hartfunctie verbetert en wie weet val je nog wat kilo’s af. Kortom, roeien is voor alles goed! Op internet zijn verschillende schema’s te vinden van beginneling tot geoefende sporter, of je nou voor gewichtheffen gaat of voor roeien. Er is voor iedereen een passend schema. Start vandaag nog met bewegen!

 

©2024 Groot assortiment op Fitnesskoopjes.nl | Privacy statement