Je spieren trainen, hoe doe je dat het beste

 

Je spieren trainen, hoe doe je dat het beste

 

Iedereen heeft een doel met trainen. Je wilt sterker worden of meer kracht uitstralen. Wat je doel ook is je behaalt het sneller als er meer spiermassa opgebouwd wordt. Hoe train je het beste je spieren?

 

Spiermassa

 

Spiermassa is niet alleen noodzakelijk om meer kracht te hebben, maar je hebt het ook nodig om meer calorieën te verbranden. Zo raak je ook gemakkelijker gewicht kwijt. In het begin lijkt het lastig om meer spiermassa op te bouwen, maar als je je aan een goed schema houdt dan is het best gemakkelijk. Het is een kwestie van goed trainen. Dit combineer je met gezonde voeding en voldoende rust.

 

Rust

 

Naast trainen is rust ook erg belangrijk. Tijdens de rust krijgen je spieren de kans om te herstellen van de zware training. Vervolgens krijg je sterkere spieren met meer kracht.

 

De beste training

 

Als je meer spiermassa wilt opbouwen dan is krachttraining zeer geschikt. Het beste resultaat behaal je met oefeningen waarbij er meerdere spiergroepen tegelijk getraind worden. Deze oefeningen noem je compound of samengestelde oefeningen. Denk hierbij aan: lunges, deadlifts, bankdrukken en squats.

 

Gewicht opvoeren

 

Als je met gewichten traint zorg dan dat je net aan 8 herhalingen volhoudt. Gaat dat je gemakkelijk af? Dan kun je de volgende keer met meer gewicht trainen. Zo blijf je zorgen voor voldoende uitdaging voor je spieren.

 

Voedingsschema

 

Als je meer spiergroei wilt dan zul je ook goed op je voeding moeten letten. Drink voldoende water en eet genoeg calorieën. Zorg voor een gevarieerd voedingspatroon waarin koolhydraten, vetten en eiwitten precies op elkaar afgestemd worden. Als je meer spierkracht wilt krijgen dan is vooral het eten van genoeg eiwitten noodzakelijk. Een voedingscoach kan je helpen om een goed voedingsschema op te stellen. Blijf vooral goed volhouden. Om je doel te bereiken heb je geduld nodig.

 

©2024 Groot assortiment op Fitnesskoopjes.nl | Privacy statement